فلوت ها در صنایع جعبه و کارتن سازی از اهمیت ویژه ای برخوردارند که وجود آنها در تولید کارتن الزامی است زیرا باعث استقامت کارتن شده و آنرا مستحکم میکند و هم چنین داشتن فضای خالی موجب انعطاف و نرمی کارتن شده و از رسیدن آسیب های خارجی به محصول درون کارتن جلوگیری میکند. فلوت ها را بر اساس موجی که دارند که اصطلاحا به آنها کنگره نیز گفته میشود، طیقه بندی میکنند، هرچه ارتفاع این کنگره ها بیشتر باشد استحکام آن نیز بیشتر است. فلوت ها را به ۵ دسته A,B,C,E,F از لحاظ ضخامت دسته بندی میکنند که هر یک در مصارف مختلفی استفاده میشوند.
فلوت A
این مدل از فلوت یکی از مستحکم ترین و مقاوم ترین فلوت ها است که ارتفاع آنها بین ۴.۵ تا ۵ میلی متر بوده و تعداد دندانه ها یا کنگره های آن حدودا چیزی بین ۱۰۵ تا ۱۲۵ عدد در هر متر میباشد. وجود این دندانه ها در کارتن ویژگی ضربه گیری و مقاومت در برابر فشار را ایجاد کرده که هرچه ارتفاع این دندانه ها بیشتر باشد مقاومت آنها نیز بالاتر میرود.

فلوت B
این مدل از فلوت نسبت به فلوت A کمی ضعیف تر است که ارتفاع دندانه های آن حدودا بین ۲.۱ تا ۲.۹ میلی متر است و تعداد کنگره های آن معمولا میان ۱۲۵ تا ۱۵۰ عدد در هر متر میباشد.

فلوت C
این نوع فلوت یکی از متداول ترین فلوت محسوب میشود و مقاومت آنها نسبت به فلوت های A و B کمتر بوده است و معمولا در ۸۰ درصد مصارف مختلف را شامل شده و کارتن هایی با فلوت C تحمل وزن تقریبا ۱۲ کیلوگرم را داشته اند و بلندای دندانه های آن ما بین ۳.۵ تا ۳.۷ میلی متر بوده و تعداد کنگره های آنها ۱۲۰ تا ۱۴۵ عدد در هر متر میباشد.

فلوت E
این نوع فلوت کارتن از ضخامت کمتری نسبت به فلوت های دیگر میباشد که به دلیل دارا بودن سطح صاف به وفور در جعبه های لمینتی استفاده میشوند و موارد استفاده آنها از جعبه پیتزا و یا جعبه های دارویی است. فلوت e برای جعبه های کوچک استفاده شده اما با ترکیب فلوت های دیگر میتواند به تولید کارتن های سه لایه و هفت لایه ختم شود. و بلندای آنها میان ۱.۱ تا ۱.۶ میلی متر و دندانه های آن میان ۲۹۰ تا ۳۲۰ عدد در هر متر میباشد.

فلوت F
کم ضخامت ترین فلوت در بین انواع فلوت هاست که برای لوازم لوکس همانند جعبه های عطر و ادکلن مورد استفاده قرار میگیرند که ارتفاع دندانه های آن چیزی بین ۰.۸ میلی متر بوده و معمولا ۴۲۰ عدد در هر متر است.

دلایل استفاده فلوت در تولید کارتن
تا کنون با انواع فلوت های متعددی آشنا شده اید که به ۵ دسته a,b,c,e,f تقسیم بندی شده اند. لزوم استفاده از فلوت ها در صنایع کارتن و جعبه سازی این است که مقاومت و استحکام کارتن را بالا برده و به گونه ای عایق مناسبی در برابر ضربات محسوب میشود. هر تولید کننده ای خواستار این است که محصولاتش بدون هیچ آسیب و صدمه ای از تولید به مصرف برسد، از این رو استفاده درست از فلوت ها در کارتن موردنظر هر کالایی بسیار حائز اهمیت بوده و از له شدگی و شکستگی محصولات جلوگیری میکند. بعضی از ورق های فلوت کارتن از الیاف چوبی در آن ها استفاده شده اند، میتواند در بسته بندی های مانند میوه و صیفی جات استفاده کرد زیرا که کارتن را در برابر نم و رطوبت نفوذ ناپذیر میکند که بیشتر در موارد صادراتی کاربرد دارند.